Gryta på picnicbog med banan och kokos | Svenskt Kött

Gryta på picnicbog med banan och kokos

Till denna gryta på picnicbog med banan och kokos har inspirationen hämtats från Afrika. Tack vare att picnicbogen strimlas får den kort tillagningstid, så den här lättlagade grytan blir blir klar medan riset kokar. Perfekt vardagsmat. Kokbananer hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. 

Ingredienser

4 portioner

500 g grisbog, strimlad
1 gul lök, skivad
1 msk neutral olja
4 dl grönsaksbuljong
6 vitpepparkorn
2 dl krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 dl kokspad av buljongen
1 dl kokosmjölk 10 % fett
2 kokbananer, skivade 1 cm
salt och malen vitpeppar

Till servering:
ris
rostade kokosflingor

Gör så här

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Fräs löken i matfett i en stor kastrull. Häll i buljong och koka upp. Lägg i kött och pepparkorn och koka upp igen. Sänk värmen till medelvärme och sjud ca 5 minuter.

Ta upp köttet och sila ner buljongen i en ny kastrull. Lägg ner köttet, tillsätt tomater, tomatpuré, kokspad och kokosmjölk.

Lägg i kokbananerna och koka upp. Sänk värmen till medel och sjud ca 10 minuter.

Servering: Smaka av grytan och justera kryddningen med salt och peppar. Strö kokosflingor över riset och servera till grytan.

FLER RECEPT

Rulla till toppen