Lägg köttet i en skål, strö över saltet och låt stå 15 minuter. Dela skockorna i kvartar. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet tills det fått en fin stekyta. Tillsätt jordärtskockorna och låt allt steka några minuter till så att även jordärtskockorna får lite färg.
Lägg vitlök och fänkål i grytan och låt den steka med lite. Tillsätt chili, ingefära fint och currypasta, och låt det bryna i 1 minut. Tillsätt linserna och blanda ordentligt. Tillsätt vatten, limesaft och kokosmjölk. Koka upp, sänk värmen till låg och låt grytan sjuda sakta i 25–30 minuter.
Blanda samman rödlöken till servering med limeskal och limesaft. Låt stå i 15–20 minuter tills löken mister sin skarpa smak men ändå ger tuggmotstånd. Ta bort grytan från värmen och smaka av. Justera eventuellt kryddningen med extra chili, ingefära, currypasta och lime. Servera med den marinerad rödlöken, mynta och koriander.