Rökt picnicbog är en trevlig styckningsdetalj som kan användas till mycket. I den här rätten gör vi pasta carbonara på köttet. Gott och snabblagat.

Rökt picnicbog är en trevlig styckningsdetalj som kan användas till mycket. I den här rätten gör vi pasta carbonara på köttet. Gott och snabblagat.
4 portioner
500 g rökt grisbog, tärnad
250 g fullkornspasta
1 gul lök, hackad
2 msk smör
4 äggulor
grovmalen svartpeppar
1 dl riven parmesanost
Fräs löken mjuk i smör. Lägg i skinkan och låt den fräsa med.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Ta av den från värmen strax innan den är helt mjuk, al dente. Spola hastigt med kallt vatten lägg upp pastan i varma djupa tallrikar.
Fördela skinka och lök ovanpå, strö över rikligt med svartpeppar och lägg äggulorna överst.
Servera med riven parmesanost och låt var och en röra ner sin äggula i pastan som sås.
Tips:
Äggvitorna kan användas till en proteinförstärkt omelett.