Pasta bambini med spenat och knaprigt bacon

Pasta bambini med spenat och knaprigt bacon är en snabblagad pasta. Denna rätt är perfekt som enkel sommar eller vårmiddag när man vill ha något enkelt. Vi använder torrsaltat bacon, men vanligt fungerar fint det med. Använd gärna en kort eller liten pastasort. På bilden har vi använt en pastasort som heter trofie.

Ingredienser

4 personer

300 g torrsaltat bacon
4 portioner liten pasta
600 g färska spenatblad
250 g broccoli
1 msk smör
3 msk färskost
1 lime, finrivet skal
½ tsk salt
1 knapp tsk jalapeñopulver
2 msk olivolja

Gör så här

Skär baconet i tärningar. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och kyl ner den färdiga pastan. Koka upp vatten och salt i en kastrull och blanchera spenatbladen hastigt. Skölj broccolin och skär av de yttersta topparna. Stek topparna i en torr panna tills de får färg, och häll upp dem i en skål.

Ställ tillbaka pannan på värmen och stek bacontärningarna gyllene och knapriga. Lägg att rinna av på hushållspapper. Lägg smöret i den tomma pastakastrullen, ställ tillbaka grytan på värmen och smält smöret. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och när den är varm, tillsätt färskosten. Blanda samman väl, ta av grytan från värmen och vänd ner spenat och broccoli. Smaksätt med salt, limeskal och jalapeñopulver.

Servering: Fördela pastan i fyra djupa tallrikar. Strössla över baconet och servera genast.

Receptet är skapat av kocken Mette Dahlgaard.

Mette Dahlgaard

Receptet är skapat av Mette Dahlgaard

Mette Dahlgaard är gastronomisk chef på Gemys, Nimb Grønne hjørne intill Glassalen i Tivoli. När hon utbildades på Aarstiderna, var hon med och utvecklade matlådans föregångare och hon har aldrig tvivlat på att kött bör vara ett tillbehör till grönsakerna och inte tvärtom.

FLER RECEPT

Rulla till toppen