Skär baconet i tärningar. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och kyl ner den färdiga pastan. Koka upp vatten och salt i en kastrull och blanchera spenatbladen hastigt. Skölj broccolin och skär av de yttersta topparna. Stek topparna i en torr panna tills de får färg, och häll upp dem i en skål.
Ställ tillbaka pannan på värmen och stek bacontärningarna gyllene och knapriga. Lägg att rinna av på hushållspapper. Lägg smöret i den tomma pastakastrullen, ställ tillbaka grytan på värmen och smält smöret. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och när den är varm, tillsätt färskosten. Blanda samman väl, ta av grytan från värmen och vänd ner spenat och broccoli. Smaksätt med salt, limeskal och jalapeñopulver.
Servering: Fördela pastan i fyra djupa tallrikar. Strössla över baconet och servera genast.