Lövbiff är en uppskattad och snabblagad styckningsdetalj. Det är gott att fylla lövbiffen, som här med senap, och servera den nystekt med pasta och grönsaker. En perfekt fredagsmiddag.

Lövbiff är en uppskattad och snabblagad styckningsdetalj. Det är gott att fylla lövbiffen, som här med senap, och servera den nystekt med pasta och grönsaker. En perfekt fredagsmiddag.
4 portioner
4 lövbiffar á 125 g
2 tsk fransk senap
2 msk gräslök, finskuren
salt och vitpeppar
1 msk smör
2 dl köttbuljong
½ dl rött vin
1 msk soja
1 tsk blandad peppar svart, vit och rosé, malen
Grönsaker:
1 färsk fänkål, i bitar
1 gul lök, klyftad
4 tomater, klyftade
1 msk rapsolja
2 msk gräslök, grovskuren
Till servering:
pasta
Du behöver också:
tandpetare
Bred senap på varje köttskiva, strö över gräslök och vik skivorna dubbla. Fäst med tandpetare. Krydda med salt och peppar, bryn i smör och lägg över i en traktörpanna.
Fräs fänkål, lök och tomat i olja och strö över gräslök. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Servering:
Tillsätt buljong, vin, soja och pepparsorter i traktörpannan. Koka upp, sänk värmen och sjud några minuter. Servera köttet med rykande het pasta och grönsakerna.