Detta recept på fylld lövbiff med Pommes Anna och äppelsallad är en enklare variant än originalet. I originalreceptet steker man i panna enligt en omständlig procedur, men här har vi förenklat det och lagar en potatiskaka med smör i ugnen istället. Till den serveras lövbiff med läcker fyllning och en krispig sallad på äpple.
Fylld lövbiff med Pommes Anna och äppelsallad
Ingredienser
4 portioner
4 lövbiffar à 125 g
30 g smör, smält
salt och malen vitpeppar
Fyllning:
4 msk bostongurka
½ rödlök, hackad
1 msk kapris
1 msk fransk senap
Du behöver också:
tandpetare
Pommes Anna:
700 g potatis, skalad
2 msk smör
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Äppelsallad:
1 rött äpple, fintärnat
1 grönt äpple, fintärnat
4 tomater, i bitar
4 dl majskorn
1 tsk flingsalt
1 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här
Pommes Anna: Värm ugnen till 225°C. Skär potatisen i tunna skivor. Varva potatisen och smöret i en ugnssäker form. Krudda med salt och peppar och platta ut potatisen till en kaka. Ställ in i mitten av ugnen och tillaga ca 30 minuter tills kakan blivit mjuk och fått fin färg.
Äppelsallad: Blanda samman äpple, tomat och majs till en sallad. Krydda med salt och peppar.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen till lövbiffarna. Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Lägg en klick fyllning på varje biff, vik ihop och fäst med tandpetare. Krydda även utsidan på köttet, och stek det i smör, ca 3 minuter per sida.
Servera genast till salladen och Pommes Anna.