En enkel saltimbocca på lövbiff känns lyxigt men är ändå en snabblagad middag som du har på bordet efter en kvart. Perfekt snabbmat när du inte vill spendera timmar i köket men ändå ha lite festlig stämning.
Enkel saltimbocca på lövbiff
Ingredienser
4 portioner
4 stora lövbiffar (elefantöra)
4 skivor lufttorkad skinka
Ett knippe färska salviablad
1 msk rapsolja
2 dl torrt vitt vin
2 msk smör
Du behöver också:
traktörspanna
Till servering:
färskpasta, förslagsvis tagliatelle
små, röda tomater
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar. Lägg en skiva skinka på varje lövbiff. Lägg på ett färskt salviablad. Vik dubbelt och fäst med en tandpetare.
Stek köttet hastigt i oljan, 1 minut per sida. Slå över vin och smör i stekpannan och låt koka upp. Servera genast med pasta och små tomater.
Saltimbocca är italienska och betyder hoppa in i munnen. En klassisk saltimbocca görs på kalv men svensk kalv är inte särskilt vanligt att få tag på och därför är det här receptet gjort på lövbiff som går lika bra.
»Du kan läsa mer om skillnaderna mellan svensk kalvuppfödning och utländsk här.