Om du längtar efter biff Stroganoff men inte har tid att laga den är det här receptet för dig! Ett lättlagat recept på den gamla klassikern, som du fixar till på en halvtimme.

Om du längtar efter biff Stroganoff men inte har tid att laga den är det här receptet för dig! Ett lättlagat recept på den gamla klassikern, som du fixar till på en halvtimme.
4 portioner
600 g biff i skivor
salt och malen vitpeppar
1 stor gul lök, finhackad
2 msk tomatpuré
¾ dl köttbuljong
1 ½ dl crème fraiche
smör till stekning
Till servering:
gnocchi, ris eller pressad potatis
Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det i smör i en stekpanna. Ta upp och låt köttet vila.
Bryn löken i samma stekpanna som du brynt köttet, så att löken tar upp smakämnena efter köttet. Lägg över löken i en gryta, tillsätt tomatpuré och buljong. Koka upp, sänk värmen till låg och låt rätten småputtra ca 15 minuter.
Skär biffskivorna i strimlor. Rör ner crème fraiche i grytan, tillsätt biffen och hetta upp på nytt före servering. Servera med gnocchi, ris eller pressad potatis.
Tips:
Rätten kan även lagas av färsk rostbiff i strimlor.