Korv Stroganoff

Det här är familjefavoriten när det kommer till korvgryta. En stroganoff-sås där biffköttet i originalreceptet är ersatt av strimlad, brynt falukorv. En jättegod vardagsmiddag. 

Ingredienser

4 portioner

600 g falukorv, strimlad
2 gula lökar, strimlade
2 tsk smör
2 msk tomatpuré
3 dl köttbuljong
2 burkar krossade tomater
2 tsk dijonsenap
salt och malen vitpeppar
4-5 färska champinjoner, skivade
1 msk smör
2 hela saltgurkor, skurna på längden
1 dl grädde eller smetana (syrad grädde)

Till servering:
fullkornsris
vitkålssallad

Gör så här

Korven ska brynas i omgångar, så lägg hälften i kall stekpanna och bryn korven i sitt eget fett. Bryn resten av korven, fast nu i smör, och lägg över i en gryta.

Fräs löken i smör. Låt tomatpurén bryna med i den sista omgången. Lägg över löken i grytan och rör om.

Tillsätt köttbuljong, tomat och senap och koka upp. Låt puttra på svag värme under lock i ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.

Fräs champinjonerna i smör. Lägg dem och saltgurkan i grytan. Rör ner smetana eller grädde och låt allt bli genomvarmt före servering. Servera genast med ris och vitkålssallad. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top