Korv- och rotsaksgryta med kikärtor | Svenskt Kött

Korv- och rotsaksgryta med kikärtor

Varför inte svänga ihop en snabblagad vardagsmiddag på falukorv och kikärtor?

Ingredienser

4 portioner

300 g falukorv
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 morötter, tärnade
1 selleristjälk, i bitar
2 msk tomatpuré
2 msk flytande matfett
5 dl köttbuljong
4 potatisar, tärnade
4 dl hela tomater, konserverade
3 dl kokta kikärtor
salt och malen vitpeppar
1 msk färsk oregano, hackad

Till servering:
ris

Gör så här

Fräs lök, vitlök, morötter, selleri och tomatpuré i matfett i en gryta. Tillsätt buljong, potatis och tomater. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock ca 20 minuter.

Koka ris enligt anvisning på paketet.

Tillsätt korv och kikärtor i grytan. Sjud ytterligare 5 minuter. Krydda med salt, peppar och orgegano. Servera korvgrytan med ris.

FLER RECEPT

Rulla till toppen