Har du rester från julbordet kan det här receptet på köttfärssås med korv och skinka komma väl till pass. Strimla skinkan och korven och stek tillsammans med köttfärsen så får såsen fyllig smak.

Har du rester från julbordet kan det här receptet på köttfärssås med korv och skinka komma väl till pass. Strimla skinkan och korven och stek tillsammans med köttfärsen så får såsen fyllig smak.
200 g nötfärs eller blandfärs
2 gula lökar
1 bit rotselleri (ca 100 g)
ca 100 g julskinka
ca 100 g rökt korv eller julkorv
2 msk rapsolja
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk koncentrerad fond
1 dl rött vin eller vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad oregano
Till servering:
hyvlad parmesan
rivna morötter
Stek färsen i olja och lägg över den på en tallrik. Skala
och finhacka lök och rotselleri, fräs dem i olja i stekpannan.
Strimla skinka
och korv på den grova sidan av ett rivjärn eller hacka dem fint och rör ned dem
i pannan. Tillsätt köttfärsen och de övriga ingredienserna.
Låt småputtra under
lock i 20-30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.