Köttfärssås med korv och skinka

Har du rester från julbordet kan det här receptet på köttfärssås med korv och skinka komma väl till pass. Strimla skinkan och korven och stek tillsammans med köttfärsen så får såsen fyllig smak.

Ingredienser

200 g nötfärs eller blandfärs
2 gula lökar
1 bit rotselleri (ca 100 g)
ca 100 g julskinka
ca 100 g rökt korv eller julkorv
2 msk rapsolja
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk koncentrerad fond
1 dl rött vin eller vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad oregano

Till servering:
hyvlad parmesan
rivna morötter

Gör så här

Stek färsen i olja och lägg över den på en tallrik. Skala
och finhacka lök och rotselleri, fräs dem i olja i stekpannan.

Strimla skinka
och korv på den grova sidan av ett rivjärn eller hacka dem fint och rör ned dem
i pannan. Tillsätt köttfärsen och de övriga ingredienserna.

Låt småputtra under
lock i 20-30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top