Här kommer en variation på spaghetti med köttfärssås. Servera med hemkokt ketchup och parmesanflarn.

Här kommer en variation på spaghetti med köttfärssås. Servera med hemkokt ketchup och parmesanflarn.
4 portioner
500 g nötfärs, grovmalen
1 gula lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk neutral olja
400 g krossade tomater (1 förpackning)
1 msk tomatpuré
1 dl kraftig köttbuljong
1 msk torkad oregano
salt och malen vit- eller svartpeppar
Ketchup:
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk rapsolja
400 g krossade tomater (1 förpackning)
1 msk tomatpuré
½ tsk salt
½ dl farinsocker
1 ½ msk rödvinsvinäger
Parmesanflarn:
100 g parmesanost, grovriven
Till servering:
pasta
Du behöver också:
mixer
bakplåtspapper
Ketchup:
Fräs lök och vitlök i olja på svag värme. Tillsätt tomater, tomatpuré, salt, socker och vinäger. Koka upp, sänkvärm en och låt sjuda på låg värme ca 20 minuter. Mixa ketchupen och förvara kallt i glasburk med lock.
Parmesanflarn:
Värm ugnen till 225º. Fördela osten i små högar på bakplåtspapper på en plåt. Platta ut varje hög till ett tunt lager. Grädda tills osten smält och flarnen fått färg, ca 3 minuter.
Köttfärssås:
Fräs lök och vitlök i smör. Lägg i färsen och dela sönder den. Bryn tills den fått färg. Tillsätt tomater och tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda ca 10 minuter. Späd med vatten under kokningen. Krydda med oregano, salt och peppar.
Servera med kokt pasta.
Blev det köttfärssås över? Här får du tips på vad du kan göra av en liten rest:
» Färsfylld giffel
» Köttfärsfylld bakpotatis