Ibland längtar man efter variation. Vill du ha en ny variant på den klassiska spaghettin med köttfärssås är denna köttfärssås med rödvin för dig. Den är härligt färgglad av morot och tomat, och doftar av rött vin.
Köttfärssås med rödvin
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök, hackad
1 morot, grovriven
3 vitlöksklyftor, hackade
1 dl bladpersilja, hackad
2 msk smör
500 g nötfärs, grovmalen
3 dl köttbuljong
400 g krossade tomater
salt och svartpeppar
2 dl rött vin
Till servering:
tagliatelle
grovriven parmesan
Gör så här
Fräs lök, morot, vitlök och persilja i en stor kastrull. Smula ner färsen, lite i taget. Tillsätt buljong och koka upp.
Blanda ner tomater, krydda med salt och peppar och häll på vin. Koka upp och sjud tills vätskan kokat in.
Lägg pastan på tallrik och nötfärsfräs ovanpå. Toppa med ost.