Ibland längtar man efter variation, och vill ha en ny variant på köttfärssås är det här rätten för dig. Den är härligt färgglad av morot och tomat, och doftar av rött vin.

Ibland längtar man efter variation, och vill ha en ny variant på köttfärssås är det här rätten för dig. Den är härligt färgglad av morot och tomat, och doftar av rött vin.
4 portioner
500 g nötfärs, grovmalen
1 gul lök, hackad
1 morot, grovriven
3 vitlöksklyftor, hackade
1 dl bladpersilja, hackad
2 msk smör
3 dl köttbuljong
400 g krossade tomater
salt och svartpeppar
2 dl rött vin
Till servering:
tagliatelle
grovriven parmesan
Fräs lök, morot, vitlök och persilja i en stor kastrull. Smula ner färsen, lite i taget. Tillsätt buljong och koka upp.
Blanda ner tomater, krydda med salt och peppar och häll på vin. Koka upp och sjud tills vätskan kokat in.
Lägg pastan på tallrik och nötfärsfräs ovanpå. Toppa med ost.