Kryddig köttfärssås på fläskfärs och bacon | Svenskt Kött

Kryddig köttfärssås på fläskfärs och bacon

Här delar vi med oss av ett fantastiskt bra grundrecept på kryddig köttfärssås på fläskfärs och bacon. Såsen får lite hetta från chilipulver och en läckert rökt ton från bacon. Det här kommer att bli en ny favorit till pasta-middagen.

Ingredienser

4 personer

25 g tärnat bacon
1 stor gul lök, finhackad
2 morötter, fint tärnade
2 stjälkar av blekselleri, fint tärnade
500 g fläskfärs
400 g krossade tomater
2 ½ msk tomatpuré
2 dl köttbuljong
2 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar

Till servering:
kokt pasta

Gör så här

Lägg baconet i en gryta och sätt på hög värme. Fräs baconet lätt gyllene.

Lägg i grönsakerna och fräs i 2–3 minuter om under omrörning.

Smula ner färsen och bryn tills den får fin färg.

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och buljong. Krydda med chilipulver, salt och peppar. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud såsen 30 minuter under lock. Om du tycker att såsen ska vara tjockare, sjud den utan lock till önskad konsistens. Servera såsen med kokt pasta av valfri sort.

Tips! Blev det köttfärssås över? Servera den i pitabröd med olika grönsaker.

FLER RECEPT

Rulla till toppen