Gör det själv från grunden

Ramen med chashu

Ramen med chashu

Ramen, som är en japansk soppa, är gott att servera som värmande middag. Denna ramen med chashu passar både till helg och vardag.

Leverpastej

Grov leverpastej

Det här är en grov leverpastej, bakad i ugn, som du kan använda som smörgåspålägg eller ställa fram på julbordet. Så här gör du julmat från grunden.

Ugnsbakad leverpastej

Riktigt gott är det med leverpastej som man gjort själv. Det är faktiskt inte svårt alls, och tar inte lång tid. Gräddningstiden är 1 timme, men under tiden kan du göra annat. Servera som pålägg eller bjud den härliga pastejen direkt ur en snygg form på julbordet. 

Engelsk julkaka – Plumpudding

På juldagen serveras plumpudding traditionellt enligt brittisk eller irländsk sed. Så tidigt som 4−5 veckor före jul ska du laga din plumpudding, eftersom den behöver tid på sig för att mogna i kylen. Före servering ångas puddingen i vattenbad och ibland flamberas den även. Till serveras brandy butter eller vaniljsås. 

kokt julskinka

Kokt julskinka

Så här kokar du julskinka på klassiskt vis. Du får även länkar till tips på hur du kan koka skinkan i ugnen i folie, samt på griljering och glasering. 

hemrimmad julskinka

Hemrimmad skinka

Så här rimmar du din egen julskinka. Förslag på hur du kokar eller ugnsbakar skinkan hittar du också recept på här.

Köttbullar eller pannbiffar

Det finns en mängd olika sätt att göra köttbullar eller pannbiffar på. I den här smeten drygas köttet ut med havregryn. Forma färsen till köttbullar eller pannbiffar, allt efter lust och humör. 

Rulla till toppen