Gör det själv från grunden

Leverpastej

Grov leverpastej

Det här är en grov leverpastej, bakad i ugn, som du kan använda som smörgåspålägg eller ställa fram på julbordet. Så här gör du julmat från grunden.

Ugnsbakad leverpastej

Riktigt gott är det med leverpastej som man gjort själv. Det är faktiskt inte svårt alls, och tar inte lång tid. Gräddningstiden är 1 timme, men under tiden kan du göra annat. Servera som pålägg eller bjud den härliga pastejen direkt ur en snygg form på julbordet. 

Engelsk julkaka – Plumpudding

På juldagen serveras plumpudding traditionellt enligt brittisk eller irländsk sed. Så tidigt som 4−5 veckor före jul ska du laga din plumpudding, eftersom den behöver tid på sig för att mogna i kylen. Före servering ångas puddingen i vattenbad och ibland flamberas den även. Till serveras brandy butter eller vaniljsås. 

kokt julskinka

Kokt julskinka

Så här kokar du julskinka på klassiskt vis. Du får även länkar till tips på hur du kan koka skinkan i ugnen i folie, samt på griljering och glasering. 

hemrimmad julskinka

Hemrimmad skinka

Så här rimmar du din egen julskinka. Förslag på hur du kokar eller ugnsbakar skinkan hittar du också recept på här.

Hamburgare med bröd och tillbehör

Hamburgare med bröd och tillbehör

Här hittar du recept på hamburgare med bröd och tillbehör samt en läcker dressing. Du får också lära dig att lägga ihop hamburgaren på äkta amerikanskt vis

Hemgjord kalvsylta

Hemgjord kalvsylta

Kalvsylta serveras som varmrätt med rödbetor och kokt potatis. Och vad vore julbordet utan hemgjord kalvsylta? Här får du lära dig hur man gör den själv.

Rulla till toppen