Chashu av fläsksida:
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda vatten, soja och mirin i en gryta eller ugnssäker form med höga kanter. Tillsätt salladslök, ingefära, vitlök och salt.
Trimma fläsksidan så den är slät och fin. Skär bort en del av svålen på fläsksidan men låt cirka en tredjedel vara kvar. Rulla ihop köttet så tajt det går så att delen med svål kommer utåt. Bind ihop rullen med steksnöre.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek rullen runt om så den får lite färg. Lägg ner rullen i vätskan. Täck med ugnsfolie och sätt in i ugnen i 4 timmar. Vänd köttet några gånger under bakningen.
Ta ut köttet och låt det svalna i skyn. Ta bort fettet som lägger sig på ytan. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.
Picklade ägg:
Koka äggen i 7 minuter och spola i kallt vatten. Skala och lägg äggen i lagen som köttet kokat i, över natten.
Ramen:
Koka nudlar enligt anvisningar på paketet och skölj i kallt vatten. Ställ åt sidan.
Ansa och halvera champinjonerna. Riv eller hacka vitlök och ingefära. Stek champinjonerna med vitlök och ingefära i rapsolja tills de får lite yta. Tillsätt soja, sesamolja och sesamfrön.
Koka upp ett par centimeter vatten i en kastrull med lock. Skär pak choi i klyftor och lägg i kastrullen. Lägg på lock och låt ånga i cirka 3 minuter. Häll av i ett durkslag.
Koka upp ramenbuljongen och smaksätt med miso eller soja om du behöver mer djup i smaken.
Skär köttet i tunna skivor och värm i ugn eller stek skivorna i en stekpanna.
Lägg upp nudlar i skålar. Häll på buljongen och toppa med svamp, pak choi, halverade ägg, finhackad salladslök, tunna skivor chashu och chiliolja.