Caesarsallad med pluma
En klassisk caesarsallad görs med kyckling, romansallad och den klassiska caesardressingen som smaksätts med sardeller. Här hittar du en uppdaterad caesarsallad med pluma – alltså kött av gris. Pluma, som också kallas för kotlettkappa, sitter framtill, ovanpå grisens rygg. Alltså ovanpå kotletten. Denna tunna och fina detalj har insprängt fett och en kappa som smälter ner när köttet grillas, vilket ger den en underbart god smak. Trots detta är denna detalj omtyckt även av dem som kanske inte föredrar fett på köttet.
Eftersom detaljen är tunn går den fort att tillaga. Det gör den optimal att grilla till en härligt somrig caesarsallad. Börja med att grilla pluman på högre temperatur och sedan grilla klart den på lägre. Ingen annan smaksättning är salt och peppar behövs. Förbered gärna de andra tillbehören i förväg så är det bara att lägga upp i skålar och servera med den nygrillade pluman. Orkar du inte göra egen caesardressing finns det att köpa på flaska i matbutiken.