#GrillaSvenskt

Grilla svenskt!

Äntligen är det dags för Sveriges mest älskade tradition, grillsäsongen! För många är grillning en efterlängtad aktivitet som förfinas varje år och som tas på stort allvar. Idag roar man sig inte bara med att grilla något hastigt, BBQ:ing har blivit hett tillsammans med ”Low and Slow” – metoder som går ut på att låta grillandet ta lite tid. Grillning har på sistone också blivit lite av en materialsport då det inte bara handlar om vad man grillar över utan också vilken typ av grill man använder.

Visste du föresten att när svenskarna väljer vad som ska hamna på grillen så det viktigast att det är svenskproducerat, följt av smak och kvalitet. Du som väljer svenskt får alla tre; kött från hållbar produktion, med hög kvalitet och god smak. Håll utkik efter märkningen Kött från Sverige så vet du att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige samt att varan är både förädlad och förpackad i Sverige.

Förutom att alltid välja svenskt kött till grillen finns det smarta knep till att förhöja grillresultatet ytterligare. Därför bjuder vi här på inspiration och tips till annorlunda styckingsdetaljer och tillagningsmetoder, såväl som goda kryddningar och marinader – allt för att hjälpa dig på traven till att bli en ännu bättre grillare.

Grilla gott och hållbart – häng på grilla svenskt!

REkomMenderade videos

Amerikansk styckning på svenska, Nötkött: Tri-tip/Rostlock med kappa

Ta hjälp av en termometer när du tillagar kött så blir det perfekt! Här visar vi hur.

Johan Hedbergs rökta bringspets

Amerikansk styckning på svenska, Griskött: Revbenens olika detaljer

RECEPT

Scroll to Top