Det här recepet på taco med långbakad fläsksida, hembakt tortillabröd, kål och ärtgucamole samt picklad polkabeta är framtaget av Emilia Nilsson från Silsjönäs i Jämtland. Emilia föder själv upp egna grisar i Silsjönäs och 2019 tog hon hem bronsmedaljen i TV-programmet Sveriges Mästerkock. Här berättar hon själv om denna rätt;
”Detta är en lite annorlunda fredagstaco som är perfekt att bjuda på till påsk. Det långbakade fläsket smälter i munnen. I dessa tacos använder jag självklart fina svenska råvaror som är i säsong, eller som är sparade i frysen. Jag tycker att det blir så mycket godare när man vet att det man äter är lokalt – och stödjer den svenska livsmedelsindustrin.”
Kolla också gärna in Emilias andra recept: rödvinsbrässerad ox- och griskind med tryffelpotatispuré och senapspicklad kålrot samt den härliga bufférätten frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon.