Fläsksteksburgare med rödkål och kryddig majonnäs | Svenskt Kött

Fläsksteksburgare med rödkål och kryddig majonnäs

Dessa fläsksteksburgare med rödkål och kryddig majonnäs görs bäst av en nylagad skiva fläskkarré. Här får den sällskap med en varm rödkålssallad och en kryddig majonnäs.

Ingredienser

4 personer

800 g fläskkarré i bit, eventuellt med fettkappa och svål
salt och malen vitpeppar

Rödkålssallad:
100 g färsk rödkål, strimlad
1 tsk neutral rapsolja
1 msk kinesisk soja

Kryddig majonnäs:
4 msk majonnäs
1 krm worcestershiresås

Till servering:
4 hamburgerbröd
100 g isbergssallad, strimlad
1 ättiksgurka, skivad

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Gnid in köttet med salt och peppar och stick in en köttermometer på det tjockaste stället. Stek köttet i ugnen till innertemperatur 70°. Ta ut köttet och låt det vila under smörpapper medan du gör tillbehören.

Rödkålssallad: Hetta upp oljan i en stekpanna och stek rödkålen snabbt. Krydda med soja. Lägg upp på en assiett och ställ åt sidan.

Kryddig majonnäs: Blanda samman majonnäsen med worcestershiresås.

Servering: Skär hamburgerbrödet på mitten och värm det på grillen eller i brödrosten om det behövs. Skär köttet i fyra skivor. Bre den kryddiga majonnäsen på bottnen av hamburgerbrödet, lägg sedan på isbergssallad och en skiva varmt kött. Toppa med rödkålssallad och skivad ättiksgurka, och lägg på den andra brödhalvan. Servera genast.

FLER RECEPT

Rulla till toppen