Tunnbrödsrulle med potatissallad, rödkål och rostad lök

Istället för korv med bröd

Finns det någon godare mat än grillad korv när man är utomhus? Korv med bröd i all ära, men denna tunnbrödsrulle med potatissallad, rödkål och rostad lök är trevligt att variera med emellanåt. Särskilt när man är ute i naturen och njuter av sportlov, höstlov eller tar en höstpromenad. Både rödkål och potatissallad kan man förbereda och ta med i matlådor. Sedan grillar man korven på plats.

Ingredienser

4 stycken

Potatissallad:
500g fast potatis
2 dl crème fraiche
1 tsk lökpulver
1 krm gul curry
2 msk bostongurka
salt, svartpeppar

Övrigt:
100g rödkål
4 tjocka korvar
4 tunnbröd
4–8 salladsblad
rostad lök

Gör så här

Skala och halvera potatisen. Koka den i saltat vatten tills den mjuknat och tärna den smått. Blanda crème fraiche, lökpulver, curry och bostongurka. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med potatisen.

Strimla rödkålen tunt. Snitta korven och grilla eller stek den.

Lägg upp rödkål och sallad på tunnbröden. Klicka på potatissallad och lägg på en korv. Strö över rostad lök och rulla ihop tunnbröden.

Tips: Bostongurkan kan bytas mot samma mängd hackad smörgåsgurka.

Profilbild

Receptet är skapat av Madeleine Landley

Madeleine Landley är receptkreatör, fotograf och kokboksförfattare. Hon driver också en av Sveriges största matbloggar Landleys kök.

Varför ska man välja svenskt kött?

När du väljer svenskt kött får du mer än en god råvara till din måltid. Du bidrar också till en lägre klimatpåverkan globalt, lägre antibiotikaanvändning i världen, en ökad biologisk mångfald, fler svenska arbetstillfällen samt en ökad svensk försörjningstrygghet. Det känns bra både i magen och hjärtat.
» Läs mer om varför du ska välja svenskt kött

FLER RECEPT

Rulla till toppen