En riktig smaskig förrätt på leverpastej som får sällskap av krispig rostad lök och syrliga picklade grönsaker.

En riktig smaskig förrätt på leverpastej som får sällskap av krispig rostad lök och syrliga picklade grönsaker.
4 portioner
250 g skivbar leverpastej
4 skivor grovt rågbröd
4 msk rostad lök
krasse
Picklade grönsaker:
1 dl ättikssprit, 12%
2 dl strösocker
2 vitpepparkorn
1 tsk gula senapsfrön
1 lagerblad
1 rödlök, i tunna skivor
1 morot
¼ blomkålshuvud
Börja med att göra picklade grönsaker:
Koka upp ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Lägg ner vitpeppar, senapsfrön och lagerblad. Sänk värmen och sjud tills sockret lösts upp.
Lägg löken i en bunke. Häll den varma lagen över så att det täcker. Lägg morot och blomkål i kokande saltat vatten. Låt den koka 1 minut, häll grönsakerna i ett durkslag och doppa det i en skål med iskallt vatten så att grönsakerna kyls snabbt. Lägg sedan över dem i den varma lagen tillsammans med löken och låt alltsammans svalna.
Servering:
Skär leverpastejen till en rund stav och rulla den i smulad smulad, rostad lök. Skär upp i skivor fördela på serveringsassietter. Servera med grovt rågbröd, de picklade grönsakerna, lite mer rostad lök och klippt krasse.