En riktig smaskig förrätt på leverpastej som får sällskap av krispig rostad lök och syrliga picklade grönsaker.
Leverpastej med picklade grönsaker, rostad lök och krasse
Ingredienser
4 portioner
250 g skivbar leverpastej
4 skivor grovt rågbröd
4 msk rostad lök
krasse
Picklade grönsaker:
1 dl ättikssprit, 12%
2 dl strösocker
2 vitpepparkorn
1 tsk gula senapsfrön
1 lagerblad
1 rödlök, i tunna skivor
1 morot
¼ blomkålshuvud
Gör så här
Börja med att göra picklade grönsaker:
Koka upp ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Lägg ner vitpeppar, senapsfrön och lagerblad. Sänk värmen och sjud tills sockret lösts upp.
Lägg löken i en bunke. Häll den varma lagen över så att det täcker. Lägg morot och blomkål i kokande saltat vatten. Låt den koka 1 minut, häll grönsakerna i ett durkslag och doppa det i en skål med iskallt vatten så att grönsakerna kyls snabbt. Lägg sedan över dem i den varma lagen tillsammans med löken och låt alltsammans svalna.
Servering:
Skär leverpastejen till en rund stav och rulla den i smulad smulad, rostad lök. Skär upp i skivor fördela på serveringsassietter. Servera med grovt rågbröd, de picklade grönsakerna, lite mer rostad lök och klippt krasse.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Råraka med krispigt fläsk, picklade grönsaker och pepparrotskräm
Pastej och sylta på gris med äpple, rostad lök, jordärtskockskräm och blommig sallad
Frasig fläsklägg med rotselleripuré, picklade senapsfrön och pepparrot
Tunnbrödsrulle med potatissallad, rödkål och rostad lök
Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön
Porchetta med apelsin- och fänkålssallad och rostad potatis