Grillad entrecôte med vitlöksost och varm potatissallad

Ingredienser

4 portioner

4 skivor entrecote á 125 g
2 msk grillolja
salt och grovmalen svartpeppar

Vitlöksost:
60 g kesella eller Philadelphiaost
1 vitlöksklyfta, riven

Varm potatissallad:
800 g färskpotatis
4 tomater, skivade
1 röd lök, skivad
grovt salt och grovmalen svartpeppar
1 msk rapsolja
1 msk citronsaft
½ dl färsk basilika, grovhackad

Gör så här

Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Blanda samman kesellan med vitlöken, och ställ svalt till servering. 

Varm potatissallad:
Värm ugnen till 200º. Koka potatisen med skal nätt och jämt färdig. Låt svalna något och skiva. Varva potatis, tomat och lök i en ugnssäker form. Ringla över olja och citronsaft, och ställ in i ugnen 5 minuter. Strö över basilika, salt och peppar.

Grilla eller stek köttet ca 3 minuter per sida. Lägg på en klick ost och låt den smälta något. Servera genast med salladen. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top