Grillad entrecôte med vitlöksost och varm potatissallad är härlig sommarmat. Här hittar du receptet.
Grillad entrecôte med vitlöksost och varm potatissallad
Ingredienser
4 portioner
4 skivor entrecote á 125 g
2 msk grillolja
salt och grovmalen svartpeppar
Vitlöksost:
60 g kesella eller Philadelphiaost
1 vitlöksklyfta, riven
Varm potatissallad:
800 g färskpotatis
4 tomater, skivade
1 röd lök, skivad
grovt salt och grovmalen svartpeppar
1 msk rapsolja
1 msk citronsaft
½ dl färsk basilika, grovhackad
Gör så här
Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Blanda samman kesellan med vitlöken, och ställ svalt till servering.
Varm potatissallad: Värm ugnen till 200º. Koka potatisen med skal nätt och jämt färdig. Låt svalna något och skiva. Varva potatis, tomat och lök i en ugnssäker form. Ringla över olja och citronsaft, och ställ in i ugnen 5 minuter. Strö över basilika, salt och peppar.
Grilla eller stek köttet ca 3 minuter per sida. Lägg på en klick ost och låt den smälta något. Servera genast med salladen.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Grillad högrev med grillad potatissallad
Grillad picanha med potatissallad
Grillad entrecote med tomatillosalsa, ugnsbakad vitlök, grillad bakpotatis och persiljecreme
Timjansbiffar med vitlöksost och olivtopp
Marinerad, grillad flankstek med rödvinssås och varm broccolisallad
Grillad flankstek med potatisterrin och varm tomatsallad