Rör ihop skånsk senap med crème fraiche.
Hacka mandeln och rosta den på medeltemperatur i en torr stekpanna. Salta ett varv.
Strimla rödkålen. Kvarta och kärna ur äpplena. Smält smör i en stekpanna och lägg i rödkålen. Låt den stekas på medeltemperatur tills den mjuknat. Fös kålen till ena sidan av stekpannan och lägg äpplena i andra änden med snittytan nedåt. Ringla över sirap och vinäger på kålen och strö över malen kryddpeppar, salt och peppar. Låt det stekas in. Stek äpplena tills de fått lite ytan på båda snittytorna. Lyft över äpplena till en skärbräda och skrapa över kålen i en skål. Skiva äpplena till totalt 24 smalare klyftor.
Dela brödet (om det behövs) till 8 skivor på cirka 5×10 cm. Skär korven till 16 skivor och dela skivorna till halvmånar.
Bre på ett laget senapscrème, lägg på rödkålen. Varva tre äppelklyftor och fyra korvbitar på varje smörgås. Strö över lite rostad mandel. Dekorera gärna med lite färsk, hackan grönkål.