Pytt med julskinka, julkorv och potatis

Laga en pytt med julskinka, julkorv och potatis av julens rester! Det här är smidig vardagsmat när man vill laga något enkelt och gott i mellandagarna.

Ingredienser

4 personer

Restpytt:
800g kokt potatis
400g julskinka
150g rökt julkorv, exempelvis Onsala eller Läckökorv
50g grönkål
1 gul lök
salt, peppar

Senapscreme:
2 dl creme fraiche
2 msk grov senap, ex skånsk senap
2 msk hackad dill

Gör så här

Tärna potatisen. Smält smör i en stekpanna och stek potatisen på ganska hög värme.

Tärna julskinkan i lika stora bitar och ha ner i pannan. Stek tills den också fått lite yta.

Tärna julkorv och hacka gul lök. Ha ner i pannan och stek 1-2 minuter.

Skär grönkålen till mindre bitar, sänk värmen och ha sedan ner grönkålen. Stek tills grönkålen mjuknat. Smaka av med en nypa salt och malen svartpeppar.

Receptet är framtaget av Madeleine Landley, från Landleys kök.

Rör ihop creme fraiche med senap och hackad dill. Servera till pytten.

Receptet är framtaget av Madeleine Landley, från Landleys kök.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT