Pytt i panna på rester och rotsaker
Ingredienser
6 portioner
600g tillagat svenskt kött i tärningar (kanske flanksteken från igår?)
200g rökt sidfläsk, i tärningar
4 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
400g potatis, tärnad 1,5×1,5 cm
150g rotselleri, tärnad 1,5×1,5 cm
200g blomkålsbuketter
smör till stekning
Dijonkräm:
1 gelatinblad
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
2 tsk dragonvinäger
salt och malen svartpeppar
Till servering:
100g gröna blad, t ex ruccola
riven parmesan
ev rostade hasselnötter
Gör så här
Hetta upp en stekpanna och stek kött, rökt fläsk, lök och vitlök, rotfrukter och blomkål i smör i omgångar på medelvärme. Så fort en ingrediens är klar lägger du dem i en gryta så att de håller värmen.
Dijonkräm:
Lägg gelatinbladet i vatten 5 minuter. Lägg över 3 msk av crème fraichen i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa resten av crème fraichen tills den blir fluffig. Det tar ett tag, först blir den lös men efter ett tag tjocknar den igen. Ställ kastrullen med den sparade crème fraichen på låg värme, lägg ner gelatinbladet och låt det smälta. Smaksätt den vispade crème fraichen med dijonsenapen samtidigt som du häller ner gelatinbladsvätskan i det vispade. Krydda med vinäger, salt och peppar och ställ kallt till servering.
Servering:
Vänd snabbt ner ruccolabladen i pytten, riv över parmesan och strö eventuellt över hasselnötter. Servera med krämen.