Oxbringa säljs ofta rimmad ute i butik, men skulle du hitta färsk oxbringa är det här ett enkelt och gott sätt att tillaga den. Ett riktigt långkok med härliga rotfrukter.
Ingredienser
8−10 portioner
1,4 kg färsk oxbringa, benfri 2 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 4 dl köttbuljong 2 gula lökar, i grova bitar 2 morötter, i grova bitar 3 små palsternackor, i grova bitar 1 purjolök, i strimlor 8 potatisar, i grova tärningar
Till servering: finklippt persilja
Gör så här
Bryn bringan i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Stick i en köttermometer på det tjockaste stället.
Häll på buljong, koka upp och sänk värmen. Sjud sakta under lock ca 1 timme till innertemperatur 85°. Lägg lök, morot och palsternacka runt bringan i stekgrytan efter halva koktiden. Lägg ner potatisen ca 10 minuter före servering.
Ta upp köttet och skär det i tunna skivor. Lägg tillbaka köttet på rotfrukterna och servera direkt ur grytan. Strö persilja över före servering.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!