Oxbringa kanske inte hör till det du är van att lägga på grillen, men det här är verkligen något för sommarens grillmiddagar. Förkoka köttet och lägg det i press dagen före. Det fungerar lika bra med färsk som rimmad oxbringa. Sedan är det bara att göra en härlig coleslaw och grilla köttet.
Grillad förkokt oxbringa med coleslaw
Ingredienser
6 portioner
750 g oxbringa
1 liter köttbuljong
1 msk neutral olja
salt och malen vitpeppar
Coleslaw:
5 dl vitkål, finstrimlad
½ morot, rovriven
½ dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
några droppar pressad citronsaft
½ tsk sellerisalt
½ krm grovmalen svartpeppar
Gör så här
Koka bringan i buljongen. Den ska kokas mjuk, antingen tills köttet nätt och jämt håller ihop eller till innertemperatur 90°. Det tar ca 1 timme. Kyl köttet i sitt spad under press över natten.
Coleslaw:
Lägg vitkål och morot i en stor skål. Blanda samman majonnäs, senap, citronsaft, sellerisalt och peppar. Vänd ner blandningen i kålen.
Skiva oxbringan i centimetertjocka skivor. Pensla dem med ett tunt lager olja. Grilla över grå glödbädd eller i grillpanna. Grilla hastigt cirka 1 minut på varje sida och krydda med salt och peppar före servering.
Tips:
Rostad potatis är gott till.