Rimmad oxbringa passar fint ihop med både tomat och parmesan. Här får det bli en snabblagad gratäng, som du även kan göra på rester av oxbringa. Vill du servera djupfryst klyftpotatis till värmer du den i ugnen samtidigt som gratängen.
Ingredienser
4 portioner
400 g kokt oxbringa, i skivor
2 askar körsbärstomater, halverade
2 vitlöksklyftor skalade och rivna
1 dl ströbröd, färskt
1 dl persilja, grovhackad
1 dl parmesan, riven
1 citron, rivet skal
1 msk olivolja
Till servering:
klyftpotatis
Gör så här
Värm ugnen till 225°. Lägg köttet i ugnssäker form och täck med tomater.
Blanda ströbröd med persilja, ost, citronskal och vitlök. Strö det hela över tomaterna. Ringla över olivolja. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
Servera gratängen med klyftpotatis, som kan stekas samtidigt i ugnen.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!