Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Denna härliga gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini blir lätt till en utsökt middag. Råkorv är en produkt vi idag ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter. Råkorv behöver trots allt inte alltid serveras i sitt skinn – det går nämligen även bra att använda innehållet från korven och använda som en redan färdigkryddad färs, som i den här läckra och smakrika gratängen.

Denna gratäng, som även samsas med babyspenat och tomater, passar fint att laga när man vill få i sig både kött och grönsaker på ett hälsosamt vis till middagen. Som vi säger – välj inte bort, välj bättre! Här hittar du fler goda recept i samma anda.

Ingredienser

4 personer

Gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini:
300 g råkorv på gris med fänkål och örter
2 msk olivolja
2 burkar körsbärstomater, à 400 g
salt och malen svartpeppar
100 g färsk babyspenat
500 g färska tortellini eller ravioli
½ dl riven smakrik ost, t ex parmesan eller cheddar

Till servering:
bröd
riven ost
grönsallad

Gör så här

Värm ugnen till 200°C. Smörj en ugnssäker form.  

Skär ett längsgående snitt i korven och skrapa ut innehållet. Smula det lätt med fingrarna. Hetta upp oljan i en stekpannaLägg i korvfärsen och stek den i några minuter tills den är genomstekt och börjar få lite färg. Lägg över i en kastrull.  

Häll på tomaterna och ½ burk med vatten och rör om ordentligt. Låt såsen koka upp, sänk värmen till låg och sjud ca 20 minuterSmaka av och justera kryddningen med salt och peppar. Varva såsen, tortellini och spenat i formenStrö över riven ost. Tillaga mitt i ugnen 20–25 minuterGratängen ska ha fått lite färg.  

Servering: Servera gratängen tillsammans med riven ost, bröd och en grönsallad. 

FLER RECEPT

Rulla till toppen