Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska göra kalvfrikadeller. Servera kalvfrikadeller i tomatsås, kaprissås eller citronsås. De passar även att servera i klara soppor och buljonger.

Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska göra kalvfrikadeller. Servera kalvfrikadeller i tomatsås, kaprissås eller citronsås. De passar även att servera i klara soppor och buljonger.
4 portioner
600 g kalvfärs
1 ägg
salt och malen vitpeppar
1 liter kalvbuljong
Tomatsås:
1 gul lök
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
2 tsk konc köttfond
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Till servering:
pasta
riven parmesan
färska basilikablad
Blanda samman kalvfärs, ägg, salt och peppar. Forma 16 bollar av kalvfärsen med hjälp av en stor matsked.
Koka upp buljongen. Lägg färsbollarna i buljongen och låt sjuda sakta i 15−20 minuter, eller tills de flyter upp igen.
Tomatsås:
Skala och finhacka löken, och fräs den i olja i en kastrull.
Häll på krossade tomater, fond och vatten, och klicka ner tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda utan lock i 20 minuter. Rör om då och då.
Pressa ner vitlöken och rör ner. Smaka av och krydda med salt och peppar.
Servera kalvfrikadellerna med tomatsås, pasta, riven parmesan och färska basilikablad.