Nötkött: Bringa

Grytstekt oxbringa med ben och smörsvängda betor

Bringa med ben är en fantastisk styckningsdetalj att tillaga som långkok. Låt fett, senor och ben sitta kvar under tillagningen. Fettet smälter ut och senorna förvinner. Benen tillför ovärderlig umamismak till den färdiga steken. Du kan antingen låta grytan koka på låg värme i ugn, eller på spisen. Det här receptet kan du använda som grundrecept för grytstekt oxbringa. 

Läs mer

Rimmat kött

Det här är ett recept på hur du rimmar och kokar kött av gris, nöt eller lamm. Receptet är för 3 kg kött. Du kan naturligtvis även rimma kött med ben. Beräkna då ungefär dubbelt så mycket i vikt per portion.

Läs mer

Oxbringa med rotsaker

Oxbringa säljs ofta rimmad ute i butik, men skulle du hitta färsk oxbringa är det här ett enkelt och gott sätt att tillaga den. Ett riktigt långkok med härliga rotfrukter. 

Läs mer

Grillad förkokt oxbringa med coleslaw

Oxbringa kanske inte hör till det du är van att lägga på grillen, men det här är verkligen något för sommarens grillmiddagar. Förkoka köttet och lägg det i press dagen före. Det fungerar lika bra med färsk som rimmad oxbringa. Sedan är det bara att göra en härlig coleslaw och grilla köttet.

Läs mer

Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås

Det är sällan färsk oxbringa finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker. Däremot kan man då och då träffa på oxbringa som rullats till en liten stek och nätas, för att sedan läggas i saltlag och rimmas. Oxbringans kött är rikt på bindväv, och passar utmärkt att koka. Den salta buljongen du får vi koket är utmärkt stomme till en sås. Gör pepparrotssås, som på bilden, eller byt ut pepparroten mot senap. Använd det här receptet som grundrecept för hur du kokar rimmad oxbringa. 

Läs mer
Scroll to Top