Sallad med rimmad oxbringa

En härlig sensommarsallad med oxbringa, spenat, rotsaker och vaxbönor. En kryddig senap smakar fint till. 

Ingredienser

4 portioner

500 g kokt, rimmad oxbringa, skivad
200 g vaxbönor
salt
200 g morötter, gul och orange, i stavar
200 g persiljerot, i stavar
1 msk smör
100 g färsk bladspenat
4 msk grov skånsk senap
1 knippe gräslök, skuren
senapsört

Dressing:
3 msk rapsolja
1 ½ msk hallonvinäger
1 ½ msk vatten
salt och malen vitpeppar
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk färsk timjan, hackad

Till servering:
grov skånsk senap

Gör så här

Blanda samman alla ingredienser till dressing.

Förväll bönorna i kokande saltat vatten. Spola av lätt i kallt vatten. Blanchera morötter och persiljerrot lätt i vatten och smör. Låt svalna.

Bottna med spenat, rotsaker och bönor. Lägg på köttet och toppa med senap och gräslök.

Dekorera med senapsört.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top