En härlig sensommarsallad med oxbringa, spenat, rotsaker och vaxbönor. En kryddig senap smakar fint till.
Sallad med rimmad oxbringa
Ingredienser
4 portioner
500 g kokt, rimmad oxbringa, skivad
200 g vaxbönor
salt
200 g morötter, gul och orange, i stavar
200 g persiljerot, i stavar
1 msk smör
100 g färsk bladspenat
4 msk grov skånsk senap
1 knippe gräslök, skuren
senapsört
Dressing:
3 msk rapsolja
1 ½ msk hallonvinäger
1 ½ msk vatten
salt och malen vitpeppar
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk färsk timjan, hackad
Till servering:
grov skånsk senap
Gör så här
Blanda samman alla ingredienser till dressing.
Förväll bönorna i kokande saltat vatten. Spola av lätt i kallt vatten. Blanchera morötter och persiljerrot lätt i vatten och smör. Låt svalna.
Bottna med spenat, rotsaker och bönor. Lägg på köttet och toppa med senap och gräslök.
Dekorera med senapsört.