När du har haft oxstek till söndagsmiddag passar det utmärkt att laga en pytt på resterna. Godast är pytt på råstekt potatis. Klassiska tillbehör är stekta ägg och inlagda rödbetor.
Ingredienser
4 portioner
500 g kall oxstek, i jämna tärningar
2 gula lökar, finhackade
2 tsk smör
6 potatisar, fint tärnade
1 msk rapsolja
salt och malen vitpeppar
Till servering:
stekta ägg
inlagda rödbetor
Gör så här
Stek löken i smör så att den blir vackert brun. Värm olja i en stekpanna. Bryn potatistärningarna, sänk värmen och låt dem steka klart.
Bryn köttet och blanda ner det i potatisen tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!