Den här pytten är gjord på rökt skinka och är en spännande omväxling till klassisk pytt på nötkött. En snabb och enkel vardagsmiddag.
Ingredienser
4 portioner
300 g rökt skinka, tärnad 1×1 cm
700 g potatis, tärnad 1×1 cm
200 g morötter, tärnade 1×1 cm
3 msk smör
200 g sockerärter, delade
salt och malen svartpeppar
1 dl gräslök, hackad
Till servering: inlagda rödbetor knäckebröd
Gör så här
Stek potatis och morötter i smör tills de är nätt och jämnt mjuka, ca 10 minuter.
Tillsätt skinka och sockerärter, och stek ytterligare någon minut. Krydda med salt och peppar och blanda ner gräslök.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!