Rökt skinka på potatisbädd

Små potatisrundlar som gratineras i ugnen med skinka och mozarella på toppen. En snabblagad lunch- eller kvällsrätt. Servera den rykande het med krispiga gröna blad. 

Ingredienser

4 portioner

12 skivor rökt skinka
700 g potatis, i tunna skivor
½ tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 msk rapsolja
80 g färsk spenat
6 tomater, skivade
250 g mozzarella, skivad
salt och malen svartpeppar

Till servering:
grönsallad

Gör så här

Värm ugnen till 275°. Klä en plåt med bakplåtspapper. 

Blanda samman potatis salt, peppar och olja. Lägg potatisen omlott till 4 rundlar med 20 cm Ø på plåten. Förgrädda potatisbäddarna 10 minuter.

Fördela spenat, tomat, skinka och mozzarella på bottnarna. Krydda med salt och peppar och grädda ytterligare ca 10 minuter.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT