Rökt skinka på potatisbädd | Svenskt Kött

Rökt skinka på potatisbädd

Små potatisrundlar som gratineras i ugnen med skinka och mozarella på toppen. En snabblagad lunch- eller kvällsrätt. Servera den rykande het med krispiga gröna blad. 

Ingredienser

4 portioner

12 skivor rökt skinka
700 g potatis, i tunna skivor
½ tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 msk rapsolja
80 g färsk spenat
6 tomater, skivade
250 g mozzarella, skivad
salt och malen svartpeppar

Till servering:
grönsallad

Gör så här

Värm ugnen till 275°. Klä en plåt med bakplåtspapper. 

Blanda samman potatis salt, peppar och olja. Lägg potatisen omlott till 4 rundlar med 20 cm Ø på plåten. Förgrädda potatisbäddarna 10 minuter.

Fördela spenat, tomat, skinka och mozzarella på bottnarna. Krydda med salt och peppar och grädda ytterligare ca 10 minuter.

FLER RECEPT

Rulla till toppen