Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm

Dessa lättlagade grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm är en utmärkt aptitretare till jul som låter dig ta tillvara av julens bästa råvaror – grönkål, skinka och senap. Receptet är framtaget av Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016.

Ingredienser

ca 10-12 st, 30 min

Senapskräm:
100g färskost
2 msk crème fraiche 34%
0,5-1 msk grovkornig stark, skånsk senap

Ingredienser:
3-4 st rispade blad grönkål, hackad
2-3 msk smör, att steka i
1 smördeg på rulle
5-6 skivor svensk, rökt eller fondkokt skinka

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.

Blanda samman ingredienserna till senapskrämen. Ha ner i en spritspåse och låt ligga i kylen till servering.

Rispa och tvätta grönkålen. Hacka ner den mindre bitar och stek den mjuk i smör. Salta och peppra efter smak.

Rulla ut smördegen på bänken. Fördela ut den smörstekta grönkålen och rulla ihop till en rulle (spara lite grönkål till dekoration).

Skär små stubbar, ca 2 cm höga. Ställ stubbarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till lite lätt med handen på varje snurra.Sätt in i ugnen i ca 10 minuter tills de är bakade och gyllene.

Lägg upp grönkåls-snurrorna på ett serveringsfat. Spritsa på en härlig klick senapskräm och sätt en liten skink-ros på varje. Dekorera med någon färsk ört eller stekt grönkål. Redo att serveras på minglet!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT