Rökt skinka

Oxrullader med fransk potatiskaka

Oxrulader med fransk potatiskaka

De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka.

Skink- och grönsaksterrin

Det här är en terrin som du gör av grönsaker och rökt skinka. Skär upp i portionsbitar eller skivor och servera som förrätt eller mingelmat. 

Gazpacho med rökt skinka

En varm sommardag kan det vara gott att bjuda på en kall soppa. Den spanska gazpachon är egentligen en grönsakssoppa, men den smakar fint tillsammans med rökt skinka. Den här soppan kan också serveras på buffé i små glas. 

Skinkpytt

Den här pytten är gjord på rökt skinka och är en spännande omväxling till klassisk pytt på nötkött. En snabb och enkel vardagsmiddag. 

Rökt skinka på potatisbädd

Små potatisrundlar som gratineras i ugnen med skinka och mozarella på toppen. En snabblagad lunch- eller kvällsrätt. Servera den rykande het med krispiga gröna blad. 

Minipizzor med rökt skinka och chèvre

På buffé är det trevligt att ställa fram en massa olika rätter. Något som de flesta brukar uppskatta är minipizzor. De här får kraftig smak av chèvre och rökt skinka. 

Skinkpaj med soltorkade tomater

Den här pajen kan du servera som lunch eller kvällsrätt, eller som mingelmat. Den pryder sin plats på en buffé och passar även som förrätt. 

Scroll to Top