Oxrulader med fransk potatiskaka | Svenskt Kött

Oxrulader med fransk potatiskaka

De här oxruladerna är fyllda med fransk senap, franska örter, gurka och skinka. Det är en klassisk fyllning i rulader. Rätten passar fint att servera med en potatiskaka. 

Ingredienser

4 portioner

8 skivor lövbiff (ca 500 gram)
8 skivor rökt skinka
4 msk dinjonsenap
2 tsk provencalska örtkryddor (rosmarin, mejram och timjan)
salt och malen vitpeppar
1 gul lök, finhackad
2 saltgurkor, delade på längden i 4 bitar
smör att steka i
2 dl vitt vin
2 dl köttbuljong
2 tsk kinesisk soja
2 tsk tomatpuré
1 dl grädde

Du behöver också:
tandpetare

Fransk potatiskaka:
8 kokta, kalla färskpotatisar, i skivor
salt och malen vitpeppar
grovkrossad svartpeppar
3 ägg
2 dl grädde
olja till formen

Gör så här

Lägg ut köttskivorna och bre varje skiva med dijonsenap. Krydda med herbes de provence, salt och peppar. Strö över löken och avsluta med att lägga en skinkskiva på varje. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn ruladerna och lägg över i en stor kastrull. Häll på vin och buljong, och krydda med soja och tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock tills ruladerna är möra, ca 45 minuter.

Ta av locket och häll på grädden. Låt koka utan lock tills såsen tjocknat något.

Fransk potatiskaka:
Värm ugnen till 175°. Smörj en ugnssäker form. Lägg potatisskivorna i formen varvade med salt, vit- och svartpeppar. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop dem med grädden. Häll blandningen över potatisskivorna. Baka potatiskakan i ugnen ca 40 minuter eller tills äggen stannat och kakan fått gyllene färg.

Servera potatiskakan med oxruladerna.

Tips! Du kan själv skiva bitar av antingen innanlår eller ytterlår om du inte hittar svensk lövbiff i affären. För att vara säker på att köttet är svensk kan du titta efter märket Kött från Sverige.

FLER RECEPT

Rulla till toppen