Den här rätten består av fyllda oxrulader som sjuder i en sås kryddad med lagerblad, tomat och vin. Inspirationen kommer från Malta, och receptet kan dubbleras.
Bragjoli-maltesiska oxrulader i vinsås
Ingredienser
4 portioner
8−10 skivor lövbiff av innanlår
2 msk smör
Fyllning:
½ dl ströbröd
100 g lättrökt skinka, i små tärningar
1 hårdkokt ägg, hackat
1 medelstor lök, finhackad
1 tsk salt
½ tsk malen vitpeppar
1 litet ägg
Sås:
1 medelstor morot, i små tärningar
1 liten lök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
3 msk tomatpuré
2 ½ dl vatten
2 dl rött vin
1 lagerblad
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Börja med fyllningen:
Blanda samman ströbröd, skinka, hårdkokt ägg, lök, salt och peppar med det råa ägget. Arbeta ihop till en massa.
Fördela fyllningen på köttskivorna, rulla ihop dem och bind om med garn eller stick in en tandpetare. Bryn ruladerna i smör och lägg över dem i en gryta.
Fräs morot, lök och vitlök ett par minuter i fettet som är kvar i pannan plus lite mer om så behövs i en stekpanna.
Lägg över grönsakerna i en kastrull, tillsätt tomatpuré utrörd i vatten, vin, lagerblad, salt och peppar. Koka upp.
Häll såsen över ruladerna i grytan. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud ruladerna under lock tills köttet är mört, ca 45 minuter.
Ta bort garnet eller tandpetarna från köttet och servera ruladerna med kokt potatis och broccoli.