Skinka noodle med sataysås

Bara du har marinerat går det snabbt att laga den här rätten. Hastigt stekt eller wokad skinka serveras med grönsaksnudlar och en härlig satay-sås med jordnötter. Snabblagat och gott. Inspirationen kommer från Thailand. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, bog eller benfri kotlettrad, strimlad
1 dl hoisinsås
2 msk citrongräs, finhackat
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk färsk ingefära, finhackad
1 msk färsk koriander, finhackad
1 msk olja

Nudlar:
3 morötter, i långa tunna strimlor
200 g risnudlar
100 g sockerärter
½ huvud bladsallat, riven i bitar
½ dl färsk koriander, hackad

Sås:
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 tsk sambal oelek
1 msk rapsolja
100 g jordnötter, finhackade
3 dl kokosmjölk
2 tsk honung
2 tsk majsstärkelse + lite vatten
salt och vitpeppar

Gör så här

Lägg köttet i hoisinsås med citrongräs, vitlök, ingefära och koriander. Blanda och ställ kallt ca 2 timmar.

Sås:
Fräs lök, ingefära och sambal i olja ett par minuter. Tillsätt jordnötter, kokosmjölk, honung och majsstärkelse utrörd i lite vatten. Koka upp. Krydda med salt och peppar.

Nudlar:
Strimla morötterna med potatisskalare. Koka nudlarna mjuka – 45 sekunder –  och skölj i kallt vatten. Blanda med morot, sockerärter och sallad och lägg upp på tallrikar. Strö över koriander.

Servering:
Värm oljan i stekpanna och stek köttet snabbt. Lägg över på nudelbädden och servera genast med sataysåsen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top