Medelhavspanna med skinka, fänkål och saffran

En härligt saffransdoftande rätt med kött och grönsaker, allt i ett. Tack vare att köttet är finstrimlat går det snabbt att laga den här pannan. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, strimlad
1 gul lök, hackad
1 purjolök, strimlad
1 msk smör  
1 msk olivolja
1 fänkål, strimlad (spar dillen)
2 msk apelsinjuice, koncentrerad
3 dl tomater, hela, konserverade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk dragon
salt och svartpeppar
½ g saffran

Till servering:
pasta

Gör så här

Fräs lök och purjolök i smör och olja i en traktörpanna. Tillsätt köttet och bryn ytterligare 5 minuter.

Tillsätt fänkål, juice, tomater, vitlök och dragon. Krydda med salt och peppar. Koka upp saffranet i lite vatten och tillsätt det. Låt sjuda några minuter.

Servera pannan med kokt pasta och garnera med fänkålsdillen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top