Den här läckra ostpajen med salamichips kan du servera som förrätt, tilltugg eller mingelmat. Den är också vacker att duka fram på buffé.
Quiche med ost, saffran och salamichips
Ingredienser
12 bufféportioner
12 skivor salami
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör, kylsåpskallt
2 msk kallt vatten
1 msk rapsolja
Fyllning:
3 ägg
3 dl mjölk
½ g saffran
1 tsk salt
½ krm svartpeppar
4 dl lagrad ost, riven
Till servering:
100 g rucolablad
Du behöver också:
pajform med 25 cm Ø
hushållspapper
Gör så här
Pajdeg:
Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Klä en smord pajform med degen och nagga bottnen med hjälp av en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet ca 10 minuter.
Lägg salamin mellan hushållspapper och torka i mikro ca 1 minut. Värm ugnen till 200°.
Alternativ: Lägg salami på plåt med bakplåtspapper. Torka i ugn 150° ca 7 minuter, tills de är torra och krispiga. Låt kallna på galler.
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt saffran, salt och peppar. Lägg i osten i pajskalet och häll på äggblandningen. Grädda ca 30 minuter tills fyllningen stannat.
Låt pajen svalna och skär sedan upp den i portionsbitar. Servera pajen på rucolabädd och toppa med parmesanchips.