De här små snittarna blir perfekt mingelmat. Passa på att laga dem i jultid, när det finns god lammfiol att tillgå.

De här små snittarna blir perfekt mingelmat. Passa på att laga dem i jultid, när det finns god lammfiol att tillgå.
10 mingelportioner
100 g rökt lammstek, fintärnad
100 g palsternacka, tärnad, kokt
75 g getost
75 g philadephiaost
salt och malen vitpeppar
1 hel kavring
2 msk torkade aprikoser, finhackade
1 msk sweet chilisås
Du behöver också:
en avlång form
plastfolie
Pressa varm palsternacka genom en potatispress och blanda i getost och philadelphia. Rör till en jämn smet. Blanda samman smeten med det mesta av köttet och krydda med salt och peppar. Spar lite kött till garnering.
Skär en skiva längs med hela kavringen, 5 mm tjock. Täck bottnen på en form med plastfolie, lägg ner kavringen, bred på ostkräm och ställ kallt.
Riv 2 dl kavring. Blanda samman aprikoserna med chilisås och resterande kött. Skär kavringsbottnen i 10 trekanter, vänd sidorna i riven kavring. Lägg en klick chiliblandning ovanpå.