Rimmat bogfläsk eller picnicbog är bra att ha hemma på lut i kylen. Då går det snabbt att svänga ihop en läcker och värmande soppa. Toppa med ostkräm och salamichips.
Risonisoppa med rimmad bog och salamichips
Ingredienser
4 portioner
50 g salami, skivad
Soppa:
300 g rimmat bogfläsk, tärnat
2 gula lökar, grovt hackade
3 morötter, tärnade
1 tsk smör
1 liter köttbuljong
1 ½ dl risoni eller pastastjärnor
3 msk tomatpuré
2 msk färsk timjan, hackad
½ tsk malen svartpeppar
½ dl persilja, hackad
Ostkräm:
1 dl creme fraiche
½ dl Västerbottensost eller parmesan, riven
Gör så här
Salamichips:
Värm ugnen till 200°. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut salamiskivorna på. Ställ in i nedre delen av ugnen och torka skivorna ca 7 minuter, så de blir torra och krispiga. Låt kallna på galler.
Fräs kött och grönsaker i smör i en gryta. Häll på buljong och koka upp. Tillsätt pasta, tomatpuré, timjan och peppar. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud ca 10 minuter.
Ostkräm:
Blanda samman creme fraiche med riven ost.
Servering:
Rör ner persiljan i soppan. Servera i varma skålar med en klick ostkräm per portion.