En lyxig macka med massor av goda pålägg. Kanske något för fredagsmyset?
Macka med stekt fläskfilé och bacon, getostkräm och rimmad gurka
Ingredienser
1 portion
3 skivor stekt fläskfilé, diagonalt skuren
1 portionsbaguette
3 remsor gurka, skalad
1 tsk salt
1 skiva bacon
20 g chèvre
½ dl färskost
rucolablad
grovmalen svartpeppar
Gör så här
Skär remsor av gurkan med osthyvel. Använd de remsor som inte har med av kärnhuset. Strö över salt och ställ kallt ca 30 minuter.
Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Mosa getosten och blanda samman med färskosten. Bred blandningen på brödet.
Täck med rucola, lägg på kött och bacon. Rulla gurkan och lägg på. Strö över peppar.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Macka med rimmad oxbringa, färskost, pepparrot och färska rödbetor
Grillrökt lammkorv med getostkräm, grillad broccoli och endive
Bao med sötsyrligt fläsk, nötter och gurka
Glaserad lammfilé och ragu på citronrimmad gurka, bönor och svamp
Macka med fläskstek, rödkål och äpple
Macka med grillad falukorv, rucola, rödlök och senap