Lammkorv: Se till att färsen är kylskåpskall. Rimma färsen med saltet, kryddorna och tomatpurén 10 min. Lägg färsen i bunken till matberedaren och montera vingen. Häll i vattnet, lite i taget och blanda samman. Öka sedan till hög hastighet. Kör 1–2 min till homogen smet. Blanda sist i ströbrödet och låt korvsmeten svälla i kyl 10 min. Koka en liten klick smet i saltat vatten och smaka av noga. Justera kryddningen.
Montera korvhornet. Fyll fjälstret löst med korvsmet och var noga med att det inte blir luftbubblor. Vrid samman till en spiral, eller knyt mindre korvar med två knutar mellan varje korv med bomullssnöre. Låt korven vila i kyl tills det är dags att grilla.
Råmarinerad broccoli och endiv: Plocka av endivebladen. Skala stjälken på broccolin. Hyvla ½ broccoli tunt på mandolin och lägg skivorna i isvatten tillsammans med endivbladen. Skär resten av broccolin i mindre bitar, vänd i olja och salt.
Vinägrett med dragon och soja: Häll oljan i en kastrull och värm till ca 50°. Mixa tillsammans med dragon och spenat i kannmixer på högsta hastighet 2−3min. Sila av genom kaffefilter. Häll den gröna oljan i en kastrull och tillsätt sojan.
Getostkräm: Värm samman alla ingredienser på spisen och mixa sedan i kannmixer till en slät kräm. Smaka upp med salt och peppar och låt svalna.
Grillrökning av korven: Har du gjort små korvar, klipp isär dem mellan varannan knut. Lägg annars den spiralformade korven på gallret och grilla korven försiktigt långt från glöden till 50° innertemperatur. Avsluta med att slänga i rökspånen på kolen och rök under lock med stängda spjäll 5 min.
Grillning: Rosta fröerna i en sil på grillen tills de är gyllene. Grilla de råmarinerade broccolibitarna tills de är mjuka.
Servering: Värm vinägretten. Vänd den hyvlade broccolin och endiven i olja och salt. Blanda samman med den grillade broccolin och endiven. Servera salladen och getostkrämen till, och vinägretten med soja som sås till korven. Toppa rätten med de rostade fröerna.
Tips
Om du inte vill rosta fröerna på grillen går det fint att göra det på spisen i torr, het panna.