
Stekt ris med grönsaker och marinerat stekfläsk
I detta recept på stekt ris med grönsaker och marinerat stekfläsk tar man rimmat sidfläsk och marinerar i hoisinsås för att få den riktiga asiatiska smaken.
I detta recept på stekt ris med grönsaker och marinerat stekfläsk tar man rimmat sidfläsk och marinerar i hoisinsås för att få den riktiga asiatiska smaken.
Grön curry har sitt ursprung i Thailand och är ofta kryddig och god – som detta recept på grön curry med fläskkött, rotfrukter, spenat och röda linser.
Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin är ett riktigt smakfyrverkeri, inspirerad av en nudelrätt hos Xi’an-köket i Hägersten
Precis som i all mat från det thailändska köket går denna sallad med risnudlar, wokad fläskfärs och kål snabbt att tillaga. Förbered gärna ingredienserna
Denna wok med strimlat innanlår av skinka, matvete och yoghurt med örter är en god rätt att svänga ihop till kvällens middag.
Dessa färska vårrullar med wokstrimlor av fläskkött och gomadressing är en god rätt att svänga ihop. Servera som förrätt, bufférätt eller drinktilltugg.
Att snabbsteka är ett sätt att tillaga mat extremt energisnålt, vilket passar bra på den mongoliska slätten där det är ont om bränsle. Köttet och grönsakerna ska bara svängas runt i det heta kokkärlet, så därför är det bäst att välja en mör styckningsdetalj och skära tunt. När köttet är genomstekt lägger man det på wokens kanter för att tillaga sås och grönsaker i bottnen.
Den fermenterade chilibönpastan Toban-djan finns i asiatiska butiker. Om du inte hittar pastan, ersätt med sambal oelek för liknande smak.
Som i all thai-matlagning går själva tillagningen snabbt med den här rätten. Jobbet gör man medan man hackar allt kött och alla grönsaker. Och gott blir det!
Ibland är det väldigt praktiskt att utgå från ett paket strimlad, färsk skinka, ett paket nudlar och en påse färdiga wokgrönsaker. En snabb och välsmakande middag när du vill äta hemlagat utan att du vill lägga tid på matlagning.
Den här lättlagade woken svänger du snabbt ihop medan riset kokar. Om du föredrar mindre hetta i maten, uteslut då bara chilifrukten. Resten av kryddorna är milda och ger mycket men mild smak.
Wok är snabblagad mat. Den här läckra woken med biff och grönsaker smaksätter du med söt indonesisk soja och serverar med ris som kryddats med kokosflingor och sultanarussin.
En snabblagad wok på strimlad lövbiff eller innanlår, som kryddas med chili och sesam. Till köttet serveras ett läckert äggris.