Woka

Nudelwok med kassler

Skär kasslern i fina strimlor. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av. Koka broccoli och blomkål ca 5 minuter och blanda …

Kokoswok med strimlat fläskkött

Strimlat kött har kort tillagningstid, så det här är en både välsmakande och snabblagad wok. Använd strimlor av färsk skinka (skinkschnitzel) eller av putsad kotlettrad (ytterfilé av gris). 

Skinka noodle med sataysås

Bara du har marinerat går det snabbt att laga den här rätten. Hastigt stekt eller wokad skinka serveras med grönsaksnudlar och en härlig satay-sås med jordnötter. Snabblagat och gott. Inspirationen kommer från Thailand. 

Skinkwok med nudlar

Med strimlat kött och en påse färdiga wokgrönsaker fixar du snabbt den lyxigaste skinkwok. En perfekt fredagsrätt. 

Ljummen lammsallad med smak av Japan

I den här salladen använder vi lammentrecote i tunna skivor. Rätten kan även lagas av överbliven lammstek i tunna skivor, och blir då en härlig vardagsrätt.

Wokad kotlett med grönsaker

För att köttet ska passa bäst att woka skärs det i lövtunna skivor, som har kort tillagningstid. Förbereder du marineringen är det här en snabblagad rätt. 

Skinkwok med thailändsk blandning

Det är praktiskt att ha en påse wokgrönsaker på lut i frysen. Då går det snabbt att laga till en härlig wok med skinka, svamp och sötsur sås. Inspirationen kommer från Thailand. 

Kardemummakryddad färsgryta med couscous

Du behöver ett paket nötfärs, några kryddor, färdiga wokgrönsaker och yoghurt, och vips har du en härlig färsgryta med orientalisk smak. Perfekt vardagsmat när middagen ska fram snabbt. 

Skinka satay

Här wokas vi köttet och låter det sedan puttra i en härlig jordnötssås. Snabblagat och enkelt. Inspirationen kommer från Thailand. 

Japansk kotlettwok

Putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris passar fint att använda till den här läckra woken med japanska smaker. För att få rätten optimal krävs en vass kniv, så att du kan skära köttet näst intill lövtunt. 

Rulla till toppen