Med strimlat kött och en påse färdiga wokgrönsaker fixar du snabbt den lyxigaste skinkwok. En perfekt fredagsrätt.
Skinkwok med nudlar
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
500 g färsk skinka, strimlad
2 msk rapsolja
400 g djupfrysta thaiwokgrönsaker
Sås:
1 ½ dl tomatjuice
2 msk chilisås
3 msk koncentrerad köttfond
½ tsk salt
1 krm svartpeppar, grovmalen
2 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk sambal oelek
Gör så här
Lägg nudlarna i hett vatten och låt dem mjukna något. Häll över i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda samman ingredienserna till såsen.
Hetta upp olja i wok eller stekpanna med höga kanter. Woka köttet.
Tillsätt grönsakerna och woka ytterligare några minuter. Lägg i nudlarna. Häll på såsen, blanda väl och låt allt bli varmt. Servera genast.